fbpx

Aleksa Govedarica

Aleksa Govedarica je rođen 04.11.1996. godine u Beogradu.

Po završetku Zemunske gimnazije, 2015. godine upisuje Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, odsek kondicija, gde diplomira odbranom rada na temu „Značaj integralnog pristupa u kondicijskoj pripremi iz aspekta prevencije povreda“.

Košarkom se bavio od svoje sedme godine, veći deo igračke karijere proveo je u košarkaškom klubu Zemun, da bi 2012. godine prešao u košarkaški klub Mega Vizura. Od značajnih košarkaških rezultata izdvajaju se osvojene medalje, pre svega u dresu Zemuna: zlatna medalja u kategoriji mlađih pionira i srebrna i bronzana medalja u kategoriji pionira, a nastupajući za košarkaški klub Mega Vizura osvojena je zlatna medalja u kategoriji kadeta.

Tokom svojih studija radio je kao pomoćni trener u košarkaškom klubu Mladost, trener asistent u gimnastičkom klubu Ikarus i personalni trener u fitness centru Sportska Akademija Kočović.

Nakon prikupljenog znanja, kako u teoriji tako i u praksi, odlučuje se za korak dalje i osniva SPR Team zajedno sa kolegom Urošem Vidovićem.

Po završetku fakulteta nastavlja sa edukacijom i usvajanjem novih znanja, a posebna interesovanja ima iz oblasti biomehaničke analize ljudskog pokreta, prevencije povreda i bolesti, korekcije posture i ishrane.