fbpx

Uroš
Vidović

Uroš Vidović je rođen 27.03.1996. godine u Beogradu.

Po završetku Zemunske gimnazije, 2015. godine upisuje Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, odsek kondicija, gde diplomira odbranom rada na temu „Godišnji plan rada u košarci i basketu 3×3“.

Sportom se bavi od svoje pete godine, a pored košarke koja mu je najveća ljubav bavio se između ostalog i mačevanjem, plivanjem i skijanjem. Sa košarkaškim klubom Zemun ostvario je mnoge uspehe na državnom nivou, među kojima su najznačajniji zlatna medalja u mlađim pionirima, srebro i dve bronze u pionirima i srebro i dve bronze u kadetskoj kategoriji.

Po završetku košarkaške karijere ostaje rekreativno u sportu. Zaljubljenik je u biciklizam i planinarenje.

Tokom studija počinje da radi kao košarkaški trener mlađih kategorija u KK Zemun-u. Pored trenerskog posla, radi video analize košarkaških utakmica za kompaniju Synergy sports technology, i vrši funkciju košarkaškog skauta za sajt Serbian prospects.

Sredinom 2019. godine u saradnji sa kolegom Aleksom Govedaricom osniva SPR Team, i postaje kondicioni trener seniorske ekipe košarkaškog kluba Zemun. Jedan je i od osnovača košarkaškog kampa BD Camp.

Po završetku fakulteta edukaciju nastavlja pohađanjem stručnih kurseva, a posebna interesovanja ima iz oblasti poboljšanja sportskog performansa, prevencije povreda i biomehaničke analize ljudskog pokreta.