fbpx

Luka
Vukojičić

Završio je Treću beogradsku gimnaziju 2016.godine, potom upisao Fakultet za sport i fizičku kulturu univerziteta Singidunum.

Nakon završene prve godine studiranja prelazi na Visoku sportsku i zdravstvenu školu, gde diplomira u jesen 2019.godine odbranom diplomskog rada na temu ‘Ruptura i lečenje Ahilove tetive ‘ i stiče zvanje strukovni fizioterapeut.

Svoje obrazovanje usavršava na americkom trenerskom kursu-EXOS Performance Specialist i Altis, i 2022. godine završava kurs na Fakultetu za sport i fizicko vaspitanje u Beogradu, gde dobija plavu licencu operativnog trenera kosarke.

Posle šestomesečnog stažiranja u Domu zdravlja Zvezdara, u oktobru 2022. polaže državni ispit i stiče zvanje zdravstvenog radnika.

Trenerskim poslom, u radu sa rekreativcima i sportistima, počinje da se bavi kao član SPR tima od decembra 2022.

Posebno interesovanje ima prema podizanju sportskih performansi kod sportista, oporavku i prevenciji povreda, posebno kolena i ACL-a.

Od svoje 9. godine trenira košarku. U juniorima nastupa za ekipu Mega Leks i juniorsku reprezentaciju Beograda. Tokom studiranja, a i nakon njega, profesionalno se bavi košarkom igrajuci za Zemun, Tamiš Pancevo, Proleter Zrenjanin i Borac Zemun.