fbpx

Milan
Milanović

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja upisuje 2015. godine, gde je bio student generacije 1. godine. Diplomirao je u septembru 2021. na smeru – košarka.

Od samog detinjstva se javlja velika ljubav za sportom, tako da već u svojoj 5. godini kreće da trenira košarku. U karijeri je nastupao za KK Ras, KK Zvezdaru, OKK Beogradu, KK Žarkovo i Bkk Radnički. Pored košarke voli tenis i odojku. U osnovnoj školi proglašen je za sportistu generacije.

Trenerskim poslom krenuo je da se bavi sa 17 godina. Postaje pomoćni i kondocioni trener u pionirima KK Mega Bemax 2018. godine, sa kojima biva vicešampion Srbije. U ŽKK Art Basket prelazi 2019. gde radi kao kondicioni i košarkaški trener. Sa klubom osvaja veliki broj medalja, kako u seniorskoj konkurenciji, tako i u mlađim kategorijama. Uporedo je radio kao personalni trener u Life sportu, dve godine. Od 2022. godine postaje član stručnog štaba kadetske ženkse košarkaške reprezentacije Srbije.

U 2023. postaje trener SPR Team-a, gde stiče dodatna iskustva u radu sa sportistima i rekreativcima.

Posebna interesovanja ima u razvoju koordinacije kod sportista i podizanju motivacije za kontinuiranim vežbanjem kod rekreativaca.