fbpx

Petar
Živković

Studije pocinje na Fakultetu sporta i fizickog vaspitanja u Beogradu 2017. Pri zavrsetku prve godine seli se na Americki koledz, Park Univerzitet gde dobija punu stipendiju da igra odbojku. U januaru 2018. se seli u Kanzas Siti na koledz gde studira smer Fitness and Wellness koji se fokusira na pripremi sportista i rekreativaca.

Pri zavrsetku koledza dobija ponudu da radi na Park Univerzitetu kao kondicioni i pomocni trener za musku i zensku odbojkasku ekipu. Kao kondicioni trener stice veliko iskustvo u radu i fizickoj pripremi sportista. Radeci kao pomocni trener, uspeva da nadogradi svoje dugogodisneje odbojkasko iskustvo radeci sa najtrofejnijim trenerom u ligi.

U poslednje 2 godine provedene u Americi, postaje trener u odbojkaskom klubu “Club North” is Kanzas Sitija. Kroz rad sa devokama od 15 i 16 godina, postize odlicne rezultate i uspeva da se kvalifikuje na zavrsni turnir 2 godine za redom sto je ogroman uspeh.

Petar se prikljucuje SPR Team-u krajem 2023 godine, gde stice veliko iskustvo u radu sa sirom populacijom.

Posebna interesovanja ima u oblasti poboljsanja fizickih sposobnosti odbojkasa, kao i u oblasti razvoja motorike kod dece.