fbpx

Marko
lasković

Rođen 15.09.1996. godine u Beogradu.

Nakon završene Šeste beogradske gimnazije, 2015. godine upisuje Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, odsek kondicija. Diplomirao je kao najbolji student generacije, nakon čega završava master studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, sa prosečnom ocenom 9,90. Doktorske studije upisuje 2020. godine i zapošljava se kao naučnik-saradnik fakulteta.

Tokom odrastanja, u svetu plivanja i košarke provodi nekoliko godina, nakon čega se pronalazi u tenisu. Po završetku srednje škole počinje da radi kao teniski trener i sparing partner ITF i WTA igračica. Veliko iskustvo stiče radeći u Americi, nakon čega koristi priliku da radi kao kondicioni i teniski trener u teniskoj akademiji Wang Miao.

Po povratku iz Kine, usmerava se na fizičku pripremu sportista, gde pored tenisera, novo iskustvo stiče u radu sa odbojkašicama, kao i košarkasima KLS i ABA lige. Početkom 2020. godine, Marko se pridružuje SPR Team-u, a takođe postaje kondicioni trener kadetske košarkaške reprezentacije Srbije, 2021. godine, sa kojom osvaja zlatnu medalju.

Pored fizičke pripreme tenisera i košarkaša, posebna interesovanja odnose se na analizu takmičenja tenisera (eng. „performance analysis“) i na naučno-istraživački rad u oblasti sporta. Veliko zadovoljstvo pronalazi radeći i sa širom populacijom, kao deo SPR Team-a.